среда, 3. новембар 2021.

ЈА ОД ЈУТРА НИСАМ СТАО у Књажевско-српском театру

6. новембра 2021. године у 20 часова ансамбл Књажевско-српског театра премијерно ће извести представу ЈА ОД ЈУТРА НИСАМ СТАО по тексту Уне Визек у режији Слађане Килибарде.

У представи играју: Милош Крстовић, Душан Станикић, Чедомир Штајн, Никола Милојевић, Исидора Рајковић и Сања Матејић.
Поред режије, Слађана Килибарда је задужена и за адаптацију текста, визуелни идентитет и избор музике. Сценографију потписује Ана Колбјанова, костим Јелена Јањатовић, кореографију Сандра Пауновски, а дизајн светла Радомир Стаменковић. Асистент режије је Марија Ракочевић, а музички сарадник Драгослав Танасковић Трнда.

"Кад причамо о проблемима, увијек причамо из властите перспективе. Но, свијет из жабље и птичје перспективе не изгледа ни слично, зар не? Зато нам се често чини да причамо другим језицима. Одавно се зна - да бисмо схватили туђе стајалиште требамо стати на туђе мјесто. Тек промјеном, замјеном, преокретањем вриједности, права и односа моћи, можемо наслутити то туђе мјесто и размислити како је бити онај други. Што год да видимо, гледајући наопачке, сигурно неће бити исто као што гледамо иначе. Но, једно ће се, надам се, видјети из сваког угла – био нетко мушкарац или жена, лав или тигар, птица или жаба - моћ је свима једнако мила, и кад је се једном дочепају, не пуштају је лако, јер лако се на моћ навикнути".
Уна Визек

Редитељка Слађана Килибарда је већ позната крагујевачкој публици по представама ”Моје бивше, моји бивши“ Д. Ц. Џексона и „Ко нема у вугла, гугла“ Петре Цицварић. На радост публике обе представе су се задржале на репертоару и донеле награде крагујевачком театру на бројним фестивалима.

Репризна извођења су 9., 11. и 27. новембра од 20 часова.

Репертоар је подложан променама услед ситуације са ковидом 19.

joakimvujic.com



Нема коментара: