недеља, 5. октобар 2014.

КРАГУЈЕВАЧКОМ ТЕАТРУ ДВЕ НАГРАДЕ НА 50. ЈОАКИМУ

На управо завршеном 50. Фестивалу професионалних позоришта СрбијеЈоаким Вујић у Лесковцу Књажевско-српски театар је освоји награде у две категорије. Награда за најбољу глумицу Фестивала припала је глумици Катарина Митровић, а награду за музику добио је Драгослав Танасковић. 
На овом Фестивалу Књажевско-српски театар је учествовао са представом Убити птицу ругалицу по тексту Харпер Ли и у режији Небојше Брадића, а у конкуренцији за награде такмичило се осам представа по избору селектора Слободана Обрадовића.
У образложењу жирија, којим је председавала глумица Ђурђија Цветић, о награди за најбољу глумицу Фестивала стоји: „Уносећи младалачку енергију и оптимизам у једну сурову средину, Катарина Митровић је као Скаут Финч у представи Убити птицу ругалицу, невиношћу, искреношћу, борбеношћу и животношћу успела да се у великом ансамблу наметне и оправда своје место. Награда је додељена једногласно.“
А у свом образложењу жири о додели награде за најбољу оригиналну музику Драгославу Танасковићу наводи: „Користећи мотиве традиционалне музике америчког југа, композитор је јасно дефинисао место радње, допринео израженом сценском покрету и омогућио исказивање вокалних квалитета глумаца, а изнад свега учествовао у поцртавању атмосфере и емотивног стања ликова. Награда је додељена једногласно.“
У протекле три године на Фестивалу професионалних позоришта Србије Јоаким Вујић Књажевско-српски театар је освојио чак пет награда од којих су три глумачке.

Нема коментара: