субота, 23. јун 2018.

ЗА КРАЈ СЕЗОНЕ ГОСТОВАЊЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ

Књажевско-српски театар у суботу, 23. јуна у 20.30 часова гостовањем представе „Врапчић“ на сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду завршава још једну успешну сезону.
Позоришну сезону 2017/18. обележиле су премијере представа „Четири брата“, „Џаст мерид“, „Боинг боинг“ и „Двеста“, али и гостовања, учешћа на фестивалима, фестивалске награде и, пре свега, посвећена позоришна публика која нас је инспирисала, подржавала и пропратила до последње представе.
У протеклој сезони је одржан и Дванаести ЈоакимИнтерФест чија је тема „Океан театар“ окупила значајне позоришне представе из земље и иностранства.
На Фестивалу „Ристо Шишков“ у Македонији наши глумци су освојили три награде - Исидора Рајковић, Здравко Малетић и Иван Видосављевић за улоге остварене у представи “Опет плаче, ал сад од среће“, у Русији на фестивалу „Мост пријатељства“ додељена је награда Сањи Матејић, на 54. Фестивалу „Јоаким Вујић“ награду је освојио Здравко Малетић, у Бугарској на Фестивалу малих форми победила је представа „Четири брата“ а Здравку Малетићу је додељена награда за најбољег глумца.

Књажевско-српски театар, на крају позоришне сезоне 2017/18, има потребу да се најсрдачније захвали свим појединцима, медијима и институцијама који су допринели да и у протеклој сезони остваримо значајне уметничке резултате.

Нема коментара: