понедељак, 6. септембар 2010.

JoakimInterFest od 7-15. oktobra 2010.

od 7-15. oktobra, Knjaževsko-srpski teatar, grad Kragujevac.
Pokrovitelji 5. JoakimInterFesta su grad Kragujevac i Ministarstvo kulture Republike Srbije.


Prvi JoakimInterFest je održan u Kragujevcu, Knjaževsko–srpskom teatru od 7–14. oktobra 2006. godine. Na Festivalu je izvedeno trinaest predstava iz šest zemalja: Engleske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Žiri je za najbolju predstavu proglasio komad Okamenjeni princ Heninga Mankela u izvođenju Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda.

Direkcija Festivala se trudi da svake godine predstavi neku od esencijalnih pozorišnih vrednosti povezanih istaživačkom i inovativnom tematikom.

Prethodnih godina podnaslovi Festivala su bili Lice i naličje (savremeni i klasični dramski autor), Tespisova kola (umetnost glumca), Protejev san (stvaralaštvo reditelja).

Za veoma kratko vreme JoakimInterFest postaje Festival od posebnog značaja za državu Srbiju, a po mišljenju brojnih učesnika iz mnogih svetskih pozorišnih centara jedan od najprestižnijih festivala u centralnoj Evropi.

Od 2010. godine JoakimInterFest je član dve međunarodne pozorišne mreže, Nove evropske pozorišne akcije NETA, New European Theatre Action i Međunarodne pozorišne mreže svetskih pozorišta InterAct, World Theatre Network InterAct.

Нема коментара: