петак, 1. март 2013.

VREDNOSTI KOJE TREBA PODRŽATI

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR -- Američkoj ambasadi u Srbiji uručen Medaljon sa likom Joakima Vujića

VREDNOSTI KOJE TREBA PODRŽATI

27. februar 2013. godine


Novo priznanje Knjaževsko-srpskog teatra, ustanovljeno ovoga Sretenja - Medaljon Joakima Vujića, svečano je uručeno u sredu, 27. februara u Skupštini grada Ambasadi SAD u Srbiji. Ova nagrada dodeljuje se za pomoć pri unapređenju rada ove ustanove i ostvarivanju njenih programskih i repertoarskih ciljeva, kao i promociji našeg Teatra u širem regionu. Ambasada SAD u Srbiji prošle godine pomogla je produkciju predstave „12 gnevnih ljudi” po tekstu Redžinalda Rouza i u režiji Nila Flekmana i saradnju tri pozorišta: kragujevačkog, Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i kazališta iz Virovitice. To je umetnička saradnja koja se i danas uspešno nastavlja i odvija.
- Bitno je što su neke vrednosti ovdašnje, naše mikrozajednice prepoznate sa najjače adrese na makro i globalnim prostorima i podržane. To i jesu vrednosti vredne podrške, nadahnuto je izjavio Saša Milenić, predsednik Skupštine grada, prilikom dodele nagrada.
Do saradnje sa Ambasadom SAD došlo je na inicijativu reditelja Nebojše Bradića, umetničkog direktora kragujevačkog Teatra. Za njega je pravi poduhvat, što su se tri pozorišne kuće iz tri susedne države prihvatile ovakve vrste saradnje i ostvarile ovako uspešan pozorišo-produkcijski model koji će se negovati i u narednom periodu.
- Ovako dobra saradnička i kreativna atmosfera i plodni holding i dalje traju. Saradnja i prijateljstvo je ostalo i „kruži” i dalje, naglasio je on, najavivši skoro gostovanje Knjaževsko-srpskog teatra na revijalnom pozorišnom festivalu VIRKAS u Virovitici sa predstavom „Jedan čovek, dvojica gazda” kao i budući odlazak naše kuće u Zenicu, prilikom svečane dodele ovog „novog pozorišnog znamena”.
Nagradu je u ime Ambasade SAD u Beogradu primio Rajan Rolands, savetnik za odnose sa javnošću ove institucije, a uručio mu je direktor pozorišta mr Vojo Lučić, podsetivši prisutne da se Medaljon Joakima Vujića uručuje kao nagrada za podršku i afirmaciju našeg Teatra u regionu, podstrek na međunarodnu saradnju i ostvarivanje novih uspešnih poslovnih i umetničkih kontakata.
- Mi, kao Ambasada prepoznali smo u gradu Kragujevcu, prave partnere a u ljudima poput Nebojše Bradića i Saše Milenića, iskrene i prave prijatelje. Za nas je saradnja sa kragujevačkim Teatrom odlična i uvereni smo da na ovim prostorima bolje partnere nije moguće pronaći. Čast mije da primim ovu nagradu u ime Ambasade SAD i smatram da sa ovim, nabrojanim timom, uspećemo uvek i u budućnosti i svim narednim projektima i saradnjama koje će tek uslediti, naglasio je Rolands.

Нема коментара: