субота, 16. фебруар 2013.

Милени Дравић "Јоаким Вујић"

Једној од најпознатијих српских и југословенских глумица Милени Дравић у Књажевском српском театару у Крагујевцу уручена статуета "Јоаким Вујић". Признање јој је додељено за "глумачко трајање у позоришту, на филму и телевизији, особен дар, лепоту и харизму".

Статуеата "Јоаким Вујић", коју Књажевско српски театар (КСТ) додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности Србије, уручена је на Дан позоришта, београдској глумици Милени Дравић.
Додела награде Милени Дравић

Статуета је награђеној глумици свечано уручена у петак увече на Великој сцени крагујевачког Театра у којој је публика дуготрајним аплаузом поздравила одлуку жирија и овогодишњу добитницу награде.

Милена Дравић је, према оцени жирија, статуету заслужила за глумачко трајање у позоришту, на филму и телевизији, особен дар, лепоту и харизму.

Прстен са ликом Јоакима Вијућа добила је позната крагујевачка глумица Нада Јуришић, која обележава три деценије ангажмана у овдашњем театру, а годишња награда КСТ уручена је младој крагујевачкој глумици Исидори Рајковић.

Књажевско српски театар је, први пут, доделио и ново признање, медаљон са ликом Јоакима Вујића, рад академика Николе Коке Јанковића, Амбасади САД у Србији, пријатељу крагујевачког позоришта.

Пре свечане доделе награда и признања у КСТ изведена премијера представе "Хладњача за сладолед", по тексту Ружице Васић, у режији Приможа Беблера, у којој је наступио глумачки ансамбл крагујевачког театра, а отворена је и документарна изложба о оснивачу крагујевачког позоришта Јоакиму Вујићу.

RTS /16.02.2013. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/8/Култура/1267656/Милени+Дравић+%22Јоаким+Вујић%22.html

Нема коментара: