недеља, 18. новембар 2012.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR -- DO GOLE KOŽE POBEDILA NA ARANĐELOVAČKOM FESTIVALU

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR -- aktuelnosti
Trijumf Teatra u Aranđelovcu
novembar 2012. godine

Sinoć, u subotu, 17. novembra, na zatvaranju 8. aranđelovačkog festivala „Svetlost i afirmacija” za najbolju predstavu smotre proglašena je „Do gole kože” kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra. Predstava je rađena po literarnom predlošku kultnog britanskog istoimenog filma koju su napisali Stiven Sinkler i Entoni Mekarten a na scenu kragujevačkog pozorišta postavio ju je nemački reditelj Pjer Valter Polic. Na aranđelovačkom festivalu koji se ove godine odvijao pod nazivom „Svetlost i afirmacija” trijumfovala je u konkurenciji sledećih teatarskih kuća: Beogradskog dramskog pozorišta, „puls teatra” iz Lazarevca, Pozorišta „Boško Buha”, koprodukcije Grada teatra Budva i Start studija...
Aranđelovački pozorišni festival prethodnih sedam godina bio je revijalnog karaktera a od ove godine uvedena je nagrada za najbolju predstavu koja se dodeljuje isključivo po ocenama publike. Očigledno, po mišljenju aranđelovačkih festivalskih gledalaca ove godine na takmičarskom repertoaru niko nije bio bolji od glumačkog ansambla iz kragujevačkog teatra.
U predstavi „Do gole kože” igraju glumci kragujevačkog pozorišta: Nikola Milojević, Ivan Vidosavljević, Aleksandar Milojević, Vladan Živković, Bratislav Slavković Keša, Čedomir Štajn, Zdravko Maletić i Nenad Vulević.
Na matičnoj sceni teatra predstava „Do gole kože” ponovo je na repertoaru u sredu, 28. novembra.
Inače, glumci kragujevačkog pozorišta, večeras, u nedelju, 18. novembra na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta nastupiće ponovo sa hit predstavom „Jedan čovek, dvojica gazda” koju je po tekstu engleskog pisca Ričarda Bina režirao Nebojša Bradić.

Нема коментара: