понедељак, 17. септембар 2012.

DO GOLE KOŽE - PREMIJERA

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR -- aktuelnosti

DO GOLE KOŽE

PREMIJERA

21. septembar 2012. godine


Prva premijera ove sezone u Knjaževsko-srpskom teatru biće izvedena u petak, 21. septembra na Velikoj sceni „Joakim Vujić”. Reč je o komadu „Do gole kože” (rađenom po istoimenom filmskom hitu i originalnoj priči autorskog tandema Stivena Sinklera i Entonija Mekartena) koju je za scenu Knjaževsko-srpskog teatra adaptirao i režirao reditelj Pjer Valter Polic.
Kragujevački teatar već je ranije sarađivao sa Policem (nagrađivane i igrane predstave „Romeo i Julija”) a on je, takođe kao reditelj ostvario i saradnju sa kragujevačkim Pozorištem za decu u kojem je režirao predstavu „Šeherezada”. Reditelj Polic, takođe je i autor scenografije za predstavu.
Komad „Do gole kože” prevela je kragujevačka germanistkinja Marina Petrović Jilih. Saradnički tim reditelja Pjer Valtera Polica na ovom projektu sačinjavali su: koreograf Jovana Todorović, kostimograf Jelena Janjatović, asistent scenografije Saša Đorđević, slikar Milivoje Štulović i kompozitor Dragoslav Tanasković.
U predstavi „Do gole kože” igraju glumci članovi dramskog ansambla kragujevačkog teatra: Nikola Milojević (Trta), Aleksandar Milojević (Meče), Vladan Živković (Rajko), Ivan Vidosavljević (Željko), Čedomir Štajn (Ljuba), Zdravko Maletić (Velja) i Bratislav Slavković Keša i Nenad Vulević kao učesnici audicije.
Premijera komada „Do gole kože” je u petak, 21. septembra u 20 sati a prva repriza, sutradan u subotu 22. septembra. 

Нема коментара: