петак, 15. март 2019.

Народно позориште Приштина у крагујевачком театру

У четвртак, 14. марта у 12 часова у просторијама Књажевско-српског театра биће организовано свечано потписивање Споразумa о сарадњи између Књажевско-српског театра из Крагујевца и Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници. Овим Споразумом два позоришта ће интезивирати међусобну размену и сарадњу како на уметничком тако и на нивоу других позоришних ресурса.
Споразум о сарадњи потписаће директори Књажевско-српског театра, Милош Крстовић и Народног позоришта Приштина, Предраг Радоњић.
Истог дана, са почетком у 20 часова, Народно позориште Приштина са седиштем у Грачаници представиће се крагујевачкој публици представом „Развојни пут Боре Шнајдера”, по тексту Александра Поповића. Драма „Развојни пут Боре Шнајдера”, Александра Поповића, проглашена је половином деведесетих од критике за најбољу српску драму друге половине 20. века. У њој писац прати неколико релација, од којих су најважније социјалистички друштвени миље, где се успињу неспособни и за послове неприпремљени каријеристи, оцртани сукоб друштвеног и приватног посла, као и сусрет малог, анонимног човека са идеологијом и њеним језиком и законима. У овој драми играју Игор Дамњановић, Дејан Цицмиловић, Александар Михаиловић, Небојша Ђорђевић, Бојан Стојчетовић, Милан Васић, Аника Грујић, Ивана Ковачевић и Александра Цуцић. Режију потписује Слободан Скерлић.


Књажевско-српски театар

Нема коментара: