среда, 15. јун 2016.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПОЗОРИШНЕ ПОСЛАНИЦЕ ЂУЗЕ СТОЈИЉКОВИЋА

Поводом годишњице смрти Властимира Ђузе Стојиљковића, у Музеју позоришне уметности Србије у понедељак, 13. јуна 2016. у 19:00 сати одржана је промоција књиге Позоришне посланице Ђузе Стојиљковића Спасоја Ж. Миловановића у издању Народног позоришта Републике Српске и Књажевско-српског театра Крагујевац.
Монографија Позоришне посланице ђузе Стојиљковића која прати Статуету Јоаким Вујић обухвата више десетина глумчевих изјава, забелешки, описа догађаја које је желео да остану упамћени. Опремљена је, поред предговора Небојше Брадића и поговора приређивача Спасоја Ж. Миловановића, исцрпном глумчевом театрографијом, филмографијом, литературом и именским индексом. Монографија је промовисана у амбијенту изложбе посвећене Ђузи Стојиљковићу која је тренутно постављена у Музеју позоришне уметности Србије.
Књажевско-српски театар је на почетку пута ове књиге: он је дародавац награде. Народно позориште Републике Српске је на крају пута: у њему је Властимир Ђуза Стојиљковић одиграо једно од својих последњих представа Госпођу Министарку, и добио своју последњу позоришну награду на Театарфесту Петар Кочић.

Нема коментара: