петак, 1. мај 2015.

ПРЕМИЈЕРА ХИТ КОМЕДИЈЕ ПИЏАМА ЗА ШЕСТОРО

Премијера представе Пиџама за шесторо у првој копродукцији Књажевско-српског театра и Краљевачког

5. мај 2015. године www.joakimvujic.com


Представа Пиџама за шесторо Марк Камелотија у режији Ненада Гвозденовића биће премијерно изведена на сцени Књажевско-српског театра 5. маја. Ово је прва копродукција два позоришта којом Књажевско-српски театар најављује почетак дугогодишње регионалне сарадње у домену позоришне продукције. 
Према речима директора најстаријег позоришта у Србији мр Воја Лучића, за Књажевско-српски театар је значајно успостављање партнерстава са другим позориштима посебно са оним позориштима који се налазе у близини Крагујевца као што је случај са краљевачким. На овај начин, кроз копродукцију, два позоришта уједињују своје ресурсе како уметничке тако и материјалне. Копродукција представља један од најпожељнијих модела за превазилажење кризе у позоришној продукцији која је узрокована, пре свега, недостатком буџетских средстава, закључио је Лучић.
Представа Пиџама за шесторо која ће премијерно бити изведена на сцени Књажевско-српског театра 5.  маја своју краљевачку премијеру је имала пре седам  дана.

У овој урнебесној комедији играју Милош Крстовић, Никола Милојевић, Горица Динуловић, Биљана Константиновић, Милена Јовашевић и Предраг Павловић. Сценографију потписује Миливоје Штуловић, костиме Ана Колбјанова, а аутор музике је Драгослав Танасковић. 

Нема коментара: