петак, 27. фебруар 2015.

PRINCIP SUPERSTAR

PREMIJERA PREDSTAVE PRINCIP SUPERSTAR (MESEČARI)

Kragujevac, 28. februar 2015. godine


U Knjaževsko-srpskom teatru u subotu 28. februara, premijerno izvođenje predstave Nebojše Bradića "Princip Superstar (Mesečari)”.

"Okrugli datumi i godišnjice pozivaju na presabiranje, a u gorem slučaju na naknadnu pamet. Kada govorimo o Velikom ratu, pitamo se zar nije sve moglo da ispadne drugačije? Predstava se bavi istorijom, ali ne da bi kritikovala ono što je bilo. Mi kritikujemo budućnost . U vremenu smo kada se govori o sukobima koji se dešavaju na Bliskom Istoku i u srcu Evrope  koji najavljuju  Treći svetski rat. Pitanje rata danas je isuviše živo da bismo preko njega prošli evokacijom onoga šta je bilo pre 100 godina” - rekao je Bradić.

Bradić predstavu "Princip Superstar" žanrovski određuje kao komad sa glumom, pevanjem i igranjem. U predstavi, za koju je kostimografiju uradila Ivanka Jevtović, a muziku Dragoslav Tanasković, igraju: Isidora Rajković, Đorđe Đoković, Katarina Mitrović, Nikola Milojević, Miloš Krstović, Dušan Stanikić, Marina Perić, Milić Jovanović, Miodrag Pejković, Aleksandar Milojević, Saša Pilipović, Jasmina Dimitrijević, Nenad Vulević i devojčice Ana Milojević i Jovana Mališić.

Нема коментара: