петак, 30. јануар 2015.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У КЊАЖЕВСКО-СРПСКОМ ТЕАТРУ

Светосавска академија као подесећање на прву прославу Светог Саве у Србији која је 1840. године обележена у Крагујевцу, одржана је у Књажевско-српском театру под покровитељством града Крагујевца и Шумадијске епархије.
Светосавску Посланицу Његовог преосвештенства епископа шумадијског Јована прочитао је ректор Богословије Св. Јован Златоусти проф. др Зоран Крстић:
Нас, данашње православне Србе, обавезује светосавско наслеђе. Обавезује нас да нађемо одговор на питање - шта нам је чинити у нашем времену? Човек се у свим временима налази пред избором који може бити користан или штетан, благотворан или погубан. У сваком случају јесте пресудан, јер се не тиче само нас, већ и оних који ће доћи после нас.
У уметничком делу програма наступили су глумци Књажевско-српског театра, Црквени хор, квартет Музичке школе и КУД Светозар Марковић.
Светосавској академији у Књажевско-српском театру присуствовали су градоначелник Крагујевца Радомир Николић, заменик градоначелника Небојша Здравковић, заменик председника Скупштине града Славица Коминац, чланови Градског већа, као и начелник Шумадијског управног округа Дамјан Срејић, представници верских заједница и основних и средњих школа.

Нема коментара: