петак, 22. новембар 2013.

ХЛАДЊАЧА ЗА СЛАДОЛЕД НА ФЕСТИВАЛУ ПРАИЗВЕДБИ

Књажевско-српски театар учествује на Фестивалу првоизведених представа који се од 17. до 24. новембра одржава у Алексинцу. Крагујеваћки театар наступа на овој смотри у петак, 22. новембра са представом Хладњача за сладолед коју је по тексту Ружице Васић режирао Примож Беблер. Драмски текст Ружице Васић награђен је 2012. године на конкурсу Књажевско-српског театра Крагујевац у памћењу и изван памћења.
На овогодишњем Фестивалу у такмичарској конкуренцији ће учествовати позоришта из Београда, Ниша, Крушевца, Шапца, Крагујевца и Пирота. За награду за најбољи текст, глумца и глумицу такмичиће се представе Док нас смрт не растави Југословенског драмског позоришта из Београда, Мали Геза, пиротског позоришта, нишка Деветстопетнаеста, Хладњача за сладолед Књажевско-српског театра из Крагујевца и Млади Стаљин Шабачког позоришта.
Љубитељи театра моћи ће да виде и 2 представе ван такмичарске конкуренције и то лазаревачког Пулс театра Шетња са лавом и представу Звездарске звездице Установе културе Вук Караџић из Београда.

Нема коментара: