понедељак, 12. новембар 2012.

Novi V.D. direktora kragujevačkog pozorišta

novembar 2012. godine
Na sednici gradske vlade, održanoj u petak, 9. novembra izabran je novi vršilac dužnosti direktora kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra umesto dosadašnjeg glumca Mirka Babića. To je Vojo Lučić, menadžer u umetnosti.
Glumac Mirko Babić, prvak ansambla drame, postavljen je na mesto V. D. direktora kragujevačkog teatra krajem oktobra prošle godine sa mandatom od šest meseci, koji mu je kasnije produžen na još pola godine.
Magistar Vojo Lučić (1972) je Kragujevčanima poznat najviše kroz višegodišnje rukovođenje Udruženjem građana za socijalni razvoj „Sunce” osnovanom još 1994. godine.
Vojo Lučić je završio Akademiju lepih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je sa radom „Zvezdara Teatar savremni koncept pozorišta dosadašnja iskustva i mogućnosti unapredjenja”. Magistrirao je 2010. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, sa temom „Funkcionalni mehanizami za primenu participativnog monitoringa i evaluacije u kulturi” i stekao zvanje magistra nauka u oblasti produkcije dramskih umetnosti i medija. Autor je dva priručnika „Korak do održivosti projekata” i „Menadžerske veštine”. 

Нема коментара: