уторак, 23. октобар 2012.

BEOGRADSKA PREMIJERA KRAGUJEVAČKOG TEATRA

BEOGRADSKA PREMIJERA KRAGUJEVAČKOG TEATRA
GAZDE NA SCENI RADE MARKOVIĆ
oktobar 2012. godine

Hit predstava kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra „Jedan čovek, dvojica gazda” koja se sa velikim uspehom igra na matičnoj sceni još od početka maja ove godine imaće svoju beogradsku premijeru u nedelju, 28. oktobra na sceni „Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta.
Predstavu rađenu po komadu britanskog pisca Ričarda Bina, koja je aktuelni pozorišni hit i na londonskom Vest Endu i njujorškom Brodveju režirao je Nebojša Bradić, i nedavno je uspešno gostovala na pozorišnim smotrama i festivalima poput „Tuzlanskih pozorišnih dana” i šabačkoj pozorišnoj reviji „Teatar na pravom putu” gde je proglašena za najbolju predstavu ove manifestacije.
U predstavi igraju glumci: Vladan Živković, Sanja Matejić, Saša Pilipović, Miloš Krstović, Isidora Rajković, Aleksandar Milojević, Miodrag Pejković, Katarina Mitrović, Ivan Vidosavljević i drugi, a sastav VIS „Gazde” koji svojim muziciranjem mami aplauze publike i čiji je CD letos objavljen u produkciji kragujevačkog Teatra sačinjavaju muzičari: Vladimir Lazarević, Dragoslav Tanasković, Nikola Milojević i Ivan Filipović.
„Verzija ’Jedan čovek, dvojica gazda’ Ričarda Bina, je reprezent britanskog humora koja je i našu publiku iskreno nasmejala do suza. Komad prati sudbinu Fransisa Heršala (Miodarg Pejković), savremenog Arlekina koga sudbina i glad stavlja u niz komičnih situacija, gde služeći dvojici gazda pokušava da zadovolji svoje osnovne prioritete ’seks, hranu i pare’...
... Publika i kritika nisu štedeli pohvale na račun, već sigurno, dugovečne predstave, smatrajući da se ona nalazi u njenoj razigranosti i komunikativnosti koju je uspostavljena već na prvom koraku. Tako je i reagovala premijerna, kragujevačka publika, ovog, izuzetnog ostvarenja i u produkcijskom i u umetničkom smislu, još dugo, dugo aplaudirajući nadahnutim glumcima u ritmu ’muzike za ples’ po taktovima ansambla VIS ’Gazde’”... („Politka” 5. maj), samo su neke od pohvala kritike za ovu predstavu koju je Željko Jovanović, pozorišni kritičar „Blica” nazvao „Razigranom kompozicijom”.
Početak beogradske premijere predstave „Jedan čovek, dvojica gazda” kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra je u 20 sati.
Постави коментар