петак, 25. новембар 2016.

КЊАЖЕВСКО-СРПСКИ ТЕАТАР ГОСТУЈЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ

Сан летње ноћи на Ревији представа Шекспиру у част, поводом 400 година од смрти В. Шекспира

www.joakimvujic.com 

Аутор фотографије Славољуб Радојевић
 Представа САН ЛЕТЊЕ НОЋИ гостује 25. новембра у Народном позоришту у Београду, а поводом 400 година од смрти славног енглеског песника и драмског писца Вилијема Шекспира. САН ЛЕТЊЕ НОЋИ Вилијема Шекспира у режији Пјер Валтер Полица премијерно је изведена на сцени крагујевачког позоришта 2016. године.
У новембру се у Народном позоришту у Београду одржава Ревија Шекспиру у част и представља се више различитих наслова овог класика са репертоара српских позоришта.
2. новембра, на Сцени “Раша Плаовић”, “Хамлет” у режији Николе Завишића и извођењу ансамбла Драме Српског народног позориште из Новог Сада.
3. новембра, дипломска представа “Бити или не бити” студената Академије лепих уметности и медија у класи проф. Божидара Ђуровића и Хаџи Ненада Маричића.
18. новембра,“Хенри Шести”, у режији Никите Миливојевића и продукцији Народног позоришта у Београду.
23. новембра, Миливојевић ће се представља са још једним насловом – овога пута у питању је “Перикле”, у извођењу ансамбла Шабачког позоришта.
25. новембра гостује Књажевско-српски театар из Крагујевца (Велика сцена, 20,00) са комедијом “Сан летње ноћи”, у режији Пјер Валтер Полица који је тој тананој бајци о људским страстима, сукобима и неспоразумима дао политичку, психолошку, социјалну и духовну димензију.
26. новембра се затвара Ревија Шекспиру у част представом “Ромео и Јулија”, у режији Николе Завишића и извођењу ансамбла Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина..

Нема коментара: