субота, 15. октобар 2016.

МИ СМО ОНИ НА КОЈЕ СУ НАС РОДИТЕЉИ УПОЗОРАВАЛИ НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА НА 11. ЈОАКИМИНТЕРФЕСТУ

У Крагујевцу се данас завршава 11. ЈоакимИнтерФест, међународни позоришни фестивал на коме је од 7. до 15. октобра учествовало осам представа у такмичарском програму, а према избору селектора Жељка Јовановића.
Одлуком стручног жирија у саставу: Милош Латиновић књижевник (председник жирија), редитељ Горан Цветковић и глумица Маја Изетбеговић за најбољу представу фестивала проглашена је представа „Ми смо они на које су нас родитељи упозоравали” Босанског народног позоришта Зеница, по тексту Тање Шљивар и у режији Мирјане Карановић.
Награда за режију додељена је Ани Ђорђевић за представу „Моје дете”. Београдског драмског позоришта. Јоакимову награду за за глуму добила је Мирјана Карановић за улогу Маре у представи „Ми смо они на које су нас родитељи упозоравали” Босанског народног позоришта Зеница.
Јоакимову награду за глуму добила је Јована Гавриловић за улогу Ранке у представи „Моје дете” Београдског драмског позоришта.
Јоакимову награду за визуленост, за дизајн и израду маски у представи “Сан летње ноћи “ Књажевско-српског театра добила је Ана Колбјанова.
Специјалну Јоакимову награду за продукцију представе ”Сан летње ноћи” добио је Књажевско-српски театар из Крагујевца.
Жири је све одлуке донео једногласно.
Награду публике 11. ЈоакимИнтерфеста добила је представа „Моје дете”. Београдског драмског позоришта.
Овогодишњи ЈоакимИнтерФест који се одвијао под слоганом „Срећа прати храбре” завршава се вечерас када ће у част награђених глумци Театра Ал. Давила из Питештија извести представу "Едит Пјаф у вртлогу среће".

http://www.joakimvujic.com/

Нема коментара: