понедељак, 20. мај 2013.

Glumačke nagrade kragujevačkom Teatru na Susretima „Joakim Vujić”

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR -- aktuelnosti

NAGRAĐENI ISIDORA RAJKOVIĆ I MILIĆ JOVANOVIĆ


Na upravo završenim 49. Susretima profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić” koji su održani u Lazarevcu akteri predstave kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra „Jedan čovek, dvojica gazda” – Isidora Rajković i Milić Jovanović nagrađeni su sa ravnopravnim glumačkim nagradama. Žiri koji je nagradio glumce kragujevačkog teatra za uloge Doli i Alfija u predstavi rađenoj po tekstu Ričarda Bina i u režiji Nebojše Bradića sačinjavali su Snežana Trišić (predsednica žirija) pozorišna rediteljka, Biljana Krstić kostimograf i dramaturg Uglješa Šajtinac.
Na ovogodišnjim Susretima „Joakim Vujić” učestvovalo je u takmičarskoj konkurenciji sedam predstava a za najbolju je proglašena „Mali Geza” Narodnog pozorišta iz Pirota čiji je reditelj Stevan Bodroža nagrađen za najbolju režiju.
Nagrade će laureatima biti uručene večeras, 20. maja na sceni „Plus” Teatra iz Lazarevca kada će nagrađenim u čast i van konkurencije biti odigrana predstava niškog pozorišta „Svet” koju je po tekstu Branislava Nušića režirala Milica Kralj.

Нема коментара: