уторак, 2. октобар 2012.

TEATAR NA ŠABAČKOM PRAVOM PUTU

www.joakimvujic.com
Tek što je uspešno, prošlog petka, završio učešće na prestižnoj regionalnoj manifestaciji „Tuzlanski pozorišni dani” kragujevački Knjaževsko-srpski teatar ponovo je je na gostovanju sa hit predstavom „Jedan čovek, dvojica gazda”, sa kojom će nastupiti u utorak, 2. oktobra na šabačkoj pozorišnoj reviji „Teatar na pravom putu”.
Šabačko pozorište, tradicionalno, osmu godinu za redom, sezonu počinje revijom „Šabačko pozorište - Teatar na pravom putu”. U okviru ovogodišnje revije biće prikazano sedam predstava, od kojih dve premijere Šabačkog pozorišta: „Skrivene strepnje” po tekstu Alena Ejkborna, u režiji Primoža Beblera i „Otmica i vaznesenje Julijane K” po tekstu i u režiji Željka Hubača, kao i izvedene predstave tuatara iz Prištine, Beograda, Zrenjanina, Inđije i Kragujevca.
Na sam dan otvaranja, 1. oktobra, u galeriji Šabačkog pozorišta biće otvorena i izložba scenografije i kostima u čast Vladislava Lalickog a zatim i dodeljena godišnja nagrada za umetnički doprinos u radu Šabačkog pozorišta. U okviru revije „Šabačko pozorište - Teatar na pravom putu” dodeljuje se nagrada za najboljeg glumca večeri. U žiriju ovogodišnje revije su Lilijana Ivanović, Marijana Isaković i Kata Jugović.
Kragujevačka predstava, aktuelni pozorišni svetski hit (igra sena scena u Londonu i Njujorku) za koju se od premijere traži karta više, verzija je Goldonijevog klasika „Sluga dvaju gospodara” koju je po tekstu britanskog pisca Ričarda Bina režirao Nebojša Bradić. Po učešću na tuzlanskim i šabačkim pozorišnim revijma a i festivalima, predstava „Jedan čovek, dvojica” gazda biće odigrana na matičnoj sceni 16. oktobra za nagrađene učesnike 7. JoakimInterFesta (8-16. oktobar) a zatim će imati i svoju beogradsku premijeru 28. oktobra u BDP-u.

Нема коментара: