уторак, 16. мај 2017.

Милош Крстовић, директор Књажевско-српског театра


Рођен 17.09. 1976. у Крагујевцу.
2001. дипломирао на Факултету уметности у Приштини у класи професора Милана Плећаша. 
Од 1-29. јуна 2008. године завршио ИИ Међународну летњу позоришну школу (више квалификације) Савеза позоришних радника Руске федерације, Звењигород, Москва.
Од 1997. стално ангажован у Књажевско-српском театру у Крагујевцу. Одлуком Скупштине града Крагујевца, априла 2017. године, изабран је за директора Књажевско-српског театра.

Глумом почео да се бави 1992. године у Театру Адут (КУД Абрашевић), код редитеља Петра Говедаревића. 1996. уписује глуму и већ од 1997. стално је ангажован у Књажевско-српском театру. Одиграо више од четрдесет главних и великих улога у класичном и савременом домаћем и страном репертоару Књажевско-српског театра и Позоришта за децу Крагујевац. Наступао на сценама широм земље и иностранства. Режирао неколико професионалних представа, академија, манифестација, програма... Од септембра 2016. руководи Уметничком радионицом за глуму у агенцији за образовање Промотер едукација.

Награде 
- Награда за најбољег младог глумца, Фестић, улога Пастира у представи Бајка о цару и пастиру, Београд 2001.
- Глумачка награда за говор за улогу Ника у представи Ко се боји Вирџиније Вулф на Сусретима Јоаким Вујић, 2001. 
- Награда за глумачко остварење, Јоакимфест, за улогу Милера у представи Код лепог изгледа, 2005.
- Најмлађи је добитник награде Прстен са ликом Јоакима Вујића за изузетна глумачка остварења у 2005. години, која на најбољи начин афирмишу уметнички рад Театра Јоаким Вујић. 
- Глумачка награда на VI Међународном фестивалу Златна искра за партнерску игру у представи Храбри оловни војник, 2004.
- Глумачка награда за колективну игру на IX ЈоакимИнтерФесту за улогу Николаса у представи Клуб Нови светски поредак, 2009. 
- Годишња награда Театра за професионални однос према раду и допринос уметничким резултатима у 2011. 
- Награда за најбољу мушку улогу у представи Моје бивше, моји бивши на IV Комедија фесту у Зворнику 2013. 
- Спомен на глумца, награда стручног жирија за Најбољег глумца вечери за улогу Краља Александра у представи Зелени зраци на глумачким свечаностима Миливоје Живановић, Пожаревац 2014.

www.joakimvujic.com


Постави коментар